انواع کوچینگ

استفاده از کوچینگ در محل کار امروزه بسیار شایع و زیاد صورت می گیرد. روانشناسان برای سهولت و استفاده راحت از کوچینگ آن را به چند دسته تقسیم کردند تا شما بتوانید بهترین نوع آن را متناسب با نیاز های شخصی خود برگزینید.

در ادامه توضیحاتی را در رابطه با انواع کوچینگ ارائه داده ایم. با ما همراه باشید.

انواع کوچینگ

کوچینگ فرآیندی است که در آن بین کوچ و مراجع (کوچ شونده) ارتباطی بر مبنای اعتماد، صداقت، رازداری با یکدیگر برقرار می کنند. هدف از انجام کوچینگ آگاه کردن فرد از مهارت های فردی و درونی اش است و همچنین کمک به او در جهت رسیدن به اهداف و آرزوهایی که خودش به تنهایی قادر به دستیابی به آن ها نیست.

فرآیند کوچینگ مقوله گسترده ای است و موارد زیادی را در بر می گیرد. به خواندن ادامه دهید تا با انواع کوچینگ آشنا شوید:

کوچینگ

انواع کوچینگ

کوچینگ اجرایی

این نوع کوچینگ بر روی کمک به رهبران ارشد یک سازمان جهت بهبود و ارتقا عملکرد حرفه ای و شخصی آن ها تمرکز می کند. این کار توسط یک کوچ خارج از سازمان انجام می شود؛ و انتخاب یک کوچ بر مبنای ارجاعات و کلام دهن، و همچنین مدارک تحصیلی و تجربه او اتفاق می افتد. کوچینگ اجرایی معمولا در محیط های دارای همکاری ها متعدد انجام می شود، و شیوه عملکردش به این صورت است که کوچ یک فضای تفکر و محدوده ای را ایجاد می کند که در آن به مشکلات موجود فکر می کنند و در رابطه با آن ها ایده های جدید می دهند.

کوچینگ رهبری

هدف از این نوع کوچینگ کمک به رهبران جهت بهبود قابلیت ها و ظرفیت های رهبریشان است. کوچ ها اغلب تجربه پیشین از جایگاه و مقام رهبری ارشد در یک شرکت بزرگ سازمان دهی شده را دارند، و بنابراین مشکلات فرهنگی سازمانی و شرکتی را که بر روی شخصی که در جایگاه رهبری ارشد اثر می گذارد را می فهمند.

کوچینگ شغلی

کوچ در این فرآیند بر روی شغل فرد و یا توسعه شغلی تمرکز می کند. رنج وسیعی از مهارت ها شامل توصیه کردن، مشاوره دادن، منتورینگ و شاید با استفاده از برخی ابزار های روانشناختی تا به شخص کمک کنند بینش بیشتری در ارجحیت های شعلی و یا نحوه تاثیرگذاری شخصیتشان در فرصت های شغلی داشته باشند.

کوچینگ چیست

کوچینگ شغلی

کوچینگ تیمی

در این نوع کوچینگ، نقش کوچ کمک به تیم جهت دستیابی به عملکرد های فوق العاده است در حین  این که به اعضای تیم کمک می کند زندگی های شادتر و واقعی تری برای خود و دیگران به وجود آورند.

این جمله بدین معنا است که کوچ به عنوان کاتالیزور تیم عمل می کند تا نه تنها به کاری که انجام می دهند بلکه به اینکه چطور انجامش می دهند نیز می پردازد. همچنین ممکن است شامل مهارت های تسهیلی و مشاوره ای نیز بشود.

بیزینس کوچینگ

یکی از انواع کوچینگ، بیزینس کوچینگ است. کوچ تجاری حمایت، بازخورد و توصیه برای یک فرد و یا یک گروه فراهم می آورد تا آن ها را وادار به بهبود عملکرد های شخصی در یک نظام تجاری کند. معانی دیگری نیز برای این نوع کوچینگ وجود دارند مانند فعالیت های انجام شده توسط مدیران یک بیزینس برای کمک به افرادشان جهت پیشرفت، افزایش علاقه به کار و همچنین یادگیری مهارت های جدید.

کوچینگ سیستمی

این شاخه از کوچینگ، مانند کوچینگ تیمی، دارد روز به روز شهرت بیشتری را از آن خود می کند، زیرا تمرکز بر روی تغییر سازمان و افراد مشغول در آن است. کوچینگ سیستمی نوعی از مشاوره است که از شیوه گفتگو سازنده استفاده می کند با هدف حل مشکلات انسانی.

انواع کوچینگ

کوچینگ سیستمی

کوچینگ زندگی

این نوع کوچینگ بر روی رشد فرد تمرکز می کند و شامل روانشناسی، علوم اعصاب، علوم اجتماعی، رشد بلوغی و توسعه شغلی می شود. به عبارت دیگر، وجوهی که بر روی نحوه زندگی کردن افراد و انجام دادن خواسته و رویاهای شخصیشان تاثیر می گذارند.

سخن آخر

در این جا تنها به بخشی از انواع کوچینگ اشاره شد. بهترین روانشناس تهران، دوره ها و کارگاه هایی در زمینه کوچینگ، هیپنوتیزم و راهکارهای بهبود و توسعه مهارت های فردی برگزار می کند. شما می توانید جهت اطلاع یافتن از این کارگاه ها و یا برای گرفتن وقت مشاوره، با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× مشاوره آنلاین