مهارت کوچینگ

کوچینگ چیست

مهارت کوچینگ

توسعه و ارتقای مهارت کوچینگ از زمان های خیلی دور تاکنون، به عنوانی داغ و جذاب در اکثر سازمان ها تبدیل شده است. علی رغم تمامی اطلاعاتی که در این رابطه منتشر شده است، اصطلاح کوچینگ همچنان برای اکثر افراد موضوعی نامفهوم است.

هدف ما در این متن، توضیح دادن این است که کوچینگ چیست و مهارت های لازم جهت تبدیل شدن به یک کوچینگ خوب، چه چیزهایی هستند و همچنین اگر در حال حاضر یک کوچ داخلی و یا یک کوچ حرفه ای هستید، مسائل و نکات کلیدی ای هستند که برای ارتقای مهارت هایتان به دانستن آن ها احتیاج دارید، ما در اینجا هر آنچه که شما احتیاج به دانستنش دارید را برایتان ذکر می کنیم. با ما همراه باشید.

کوچینگ در روانشناسی

مهارت-کوچینگ

کوچینگ چیست

به زبانی کاملا ساده، کوچینگ یعنی کمک به کسی جهت یاد دادن چیزی، بدون اینکه به آنها بگویید چه انجام دهند و یا چه فکری کنند. هدف این است که شخصی که کوچینگ رویش انجام می شود، خودش به تمامی ایده ها و تصمیمات دست یابد. نتیجه این می شود که کوچینگ به افراد کمک می کند بتوانند به تمام توانشان دست یابند، با کمک به آن ها جهت باز کردن فکرشان و حذف موانع درون ذهنشان. این موانع معمولا روانی هستند و توسط خود افراد ایجاد می شوند.

پس دقیقا نقش یک کوچ چیست؟ کوچ یادگیری را تسهیل می بخشد و از مهارت هایش جهت کمک به افراد در ارتقا و بهبود عملکردهایشان، استفاده می کند.

معانی کوچینگ

  • آموزش دادن
  • دادن راهکارهایی برای گفتن یا عمل کردن در موقعیت های خاص
  • دادن توصیه های حرفه ای برای دست یابی به اهداف

کوچینگ بر پایه این اعتقاد و باور است که شخص کوچ شده، جواب های مشکلاتشان را دارند و به همین دلیل است که کوچینگ افراد را توان مند می سازد. پس در کوچینگ مسئولیت یادگیری با شخص کوچ شده است نه با کوچ. نکته جالب در رابطه با این قضیه این است که با این روش شخص به خودسازی می رسد و نتایج عملکردش دارای اثرات طولانی مدتی هستند.

تفاوت کوچینگ و منتورینگ

در منتورینگ، منتور توصیه هایی می کند و تجربیات خودش را در میان می گذارد، که معمولا دارای تجارب و کفایت بیشتری نسبت به شخص منتور شونده است.

در کوچینگ، کوچ هیچ توصیه ای نمی کند و همه چیز تقریبا با خود شخص کوچ شونده است.

البته که موارد یادگیری دیگری غیر از منتورینگ و کوچینگ وجود دارند. در زیر مثال هایی برای درک بیشتر این تفاوت ها برایتان آورده ایم:

معلم(teacher) : من دانشی دارم که می توانم آن را به شما بدم.

مربی(trainer): من چیزی را می دانم که شما می توانید یاد بگیرید.

منتور(mentor): من می توانم تجاربی که برای شما مفید است را به اشتراک بگذارم.

کوچ(coach): من می توانم به شما کمک کنم از چیزی که درحال حاضر می دانید سود ببرید.

مشاور(counselor): من می توانم به شما کمک کنم با احساساتتان کنار بیایید.

کوچینگ و منتورینگ

تفاوت کوچینگ و منتورینگ

7 ابزار کوچینگ برای یادگیری بهینه

روش های یادگیری

می دانیم که طریقه یادگیری در افراد مختلف، متفاوت است. با فهمیدن روش های مختلف یادگیری، ما می توانیم روش های متناسب با نیاز های شخص کوچ شونده را مورد استفاده قرار دهیم. این به کوچی (شخص کوچ شونده) کممک می کند که سریع تر و آسان تر یاد بگیرد و فواید کوچینگ در او اثرات طولانی مدت داشته باشد.

برنامه رشد شخصی

توسعه مداوم شخصیت، با یک برنامه از جزئیات عملکردی محرک های انگیزشی اطرافتان، به بهترین نحو به دست می آید. این کار، بخش مهمی از رشد شخصیتی شماست. داشتن یک برنامه بصری که الان در چه موقعیتی هستید  و در آینده خود را در کجا  می بینید و دانستن قدم های لازم برای دستیابی به آن، مهم ترین نقطه شروع است.مدل

G.R.O.W

از مشهورترین روش های کوچینگ است، که شامل چهار مرحله می شود : (goal): هدف، (reality): واقعیت، (options): گزینه ها (will): آینده . در این روش در هر مرحله سوالات گوناگونی از کوچی پرسیده می شود برای کمک به کوچی جهت نزدیک شدن به اهداف.

چهارچوب های صلاحیت

این چهارچوب ها معمولا برای بهبود بحث و گفت وگو ها، به عنوان یک ابزار کاربردی و یا یک کمک مدیریتی عملکردی، استفاده می شوند.

محرک ها

محرک ها فشارهای داخلی ناخودآگاهی هستند که ما را وادار به انجام کارهایی به شیوه ای خاص می کنند. این محرک ها گاهی در دستیابی به نایج موردنظر مناسب یا سالمم نیستند. محرک ها برای شناسایی علائم خارجی که پروسه های داخلی را منعکس می سازند، مناسب هستند.

حالت تناقض

تناقض یک بخش طبیعی در ارتباط ما با دیگران است. تناقض داشتن آنقدر که به نظر می رسد منفی نیست، در حقیقت دارای مزایایی نیز هست. اگر به طریق درستی مدیریت شود می تواند باعث پیوستگی در هنگام استفاده و همچنین راهیابی به اهداف.

حالت تسلط مغزی هرمان

یک ابزار ارزیابی روانسنجی که عملکرد افکار شخص را مشخص می کند. با دانستن عملکرد افکار، شما می توانید قدردان طریقه یادگیریتان باشید که به گرفتئن تصمیمات، حل مشکلات و ارتباط برقرار کردن کمک می کند.

راهکارهای کوچینگ

ابزارهای کوچینگ بهینه

10 مهارت موثر کوچینگ

کوچینگ در رابطه با فراهم کردن دو چیز برای کوچی است: حمایت و چالش. در این جا 10 مورد از مهارت هایی که یک کوچ خوب باید دارا باشد را آورده ایم:

  • گوش دادن
  • سوال پرسیدن
  • ارتباط برقرار کردن
  • هم دلی
  • خلاصه برداری و بازتاب
  • به چالش کشیدن اعتقادات
  • متمرکز ماندن
  • قضاوت نکردن و دارای ذهن باز
  • بازخوردهای سازنده
  • مقاومت دربرابر وسوسه حرف زدن

برای تجربه کوچینگ، روشی فوق العاده برای دست یابی به توانایی های فردی و درونی تان، به بهترین روانشناس تهران، مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× مشاوره آنلاین