ساعت هیپنوتیزم

هیپنوتیزم خواب

هیپنوتیزم

بسیاری از مردم تعریفی از هیپنوتیزم نداشته و دقیقا نمیدانند که هیپنوتیزم چیست. در روانشناسی اصطلاحات کم تری مانند هیپنوتیزم وجود دارد که تا این حد معنای مبهم و گیج کننده ای داشته باشد به همین دلیل بسیاری از افراد درک درستی از آن ندارند که این مسئله باعث شده تا باورهای نادرستی در این مورد ایجاد شود.

دانشمندان هم هنوز نتوانسته اند اطلاعات دقیقی از ساختار و نحوه عملکرد مغز بیابند ولی تعریف ساده ای که میشود از هیپنوتیزم کرد، این است که هیپنوتیزم نوعی ریلکسیشن متمرکز می باشد که با کنار زدن ضمیر خودآگاه به ضمیر ناخودآگاه دسترسی پیدا می کند.

از آن جایی که بسیاری از عادات، رفتار ها و مشکلاتمان ناشی از ضمیر ناخودآگاهمان است، هیپنوتیزم به راحتی می تواند به آن دسترسی پیدا کند و با دسترسی به آن میتوان مشکل را حل کرد. جهت انجام هیپنوتیزم و یا شرکت در کارگاه های مرتبط به سایت بهترین روانشناس تهران مراجعه کنید.

هیپنوتیزم چیست؟

هیپنوتیزم

هیپنوتیزم خواب چیست؟

نکته ای که باید به آن توجه شود، این است که برخلاف باورهای نادرست عموم مردم هیپنوتیزم خواب نیست و فردی که هیپنوتیزم می شود کاملا هوشیار است و نسبت به محیط اطراف هوشیاری کامل دارد. او می تواند با درمانگر خود صحبت کند و صدای محیط اطراف را  بشنود ولی هیچ چیزی نمی تواند به راحتی حواس وی را پرت کند، او کاملا به کاری که انجام می دهد متمرکز است.

خواب مصنوعی، یکی از گرایش های روانشناسی به نام روانکاوی می باشد که با هیپنوتیزم رابطه تنگاتنگ دارد. درواقع یکی از تکنیک های روانکاوی می تواند هیپنوتیزم باشد، در روانکاوی سطح ادراکی انسان را می توان به هوشیاری، ناهوشیاری یا خودآگاهی و ناخودآگاهی تقسیم  کرد.

سطح هوشیاری یا خودآگاهی

در این سطح فرد بیدار است، درک کامل از محیط اطراف دارد و ذهن می تواند او را اداره کند. مثلا هر تصمیمی که بگیرد، همان را انجام می دهد.

سطح ناهوشیاری یا ناخودآگاهی

فرد ارتباط خود را با محیط بیرون از دست می دهد یا ممکن است کاری کند که مطابق خواسته وی نباشد و در ذهنش دلیلی برای انجام آن کار شکل نگرفته باشد. مانند زمانی که خواب هستید و رویا میبینید، در آن حالت هیچ کنترلی بر روی تصاویری که میبینید ندارید.

در واقع هیپنوتیزم می تواند زمانی برای شما اتفاق بیفتد که کاملا بر روی موضوعی تمرکز کرده اید مثل وقتی که کتاب می خوانید یا شدیدا مشغول کاری هستید، اتفاقاتی که در اطراف می افتد را متوجه نمیشوید و یا صدای اطرافیان را نمیشنوید این افراد که به این گونه بر روی مسئله ای متمرکز می شوند، ذهنشان برای انجام هیپنوتیزم آمادگی بیشتری دارد و این درمان روی آن ها اثر بیشتری می گذارد.

سوالات هیپنوتیزم مخفی

1آیا امکان آن وجود دارد که در حالت هیپنوتیزم به موضوعی اعتراف کنیم؟
احتمال آن بسایر کم است زیرا ذهن وارد موضوعی که از آن احساس خطر کند نمی شود.
2آیا خود را میتوان هیپنوتیزم کرد؟
بله می توانید با یادگیری فنون و تکنیک های لازم خود را هیپنوتیزم کنید.
3آیا هیپنوتیزم کردن خود عوارض دارد؟
بله. عوارضی مانند افت قندخون، ناتوانی در تکلم برای مدت کوتاه و گیجی می تواند داشته باشد که با نوشیدن آب می توانید مشکل را حل کنید.

 

سطح ناهوشیاری یا ناخودآگاهی هیپنوتیزم

سطح ناهوشیاری یا ناخودآگاهی

اقسام هیپنوتیزم

  1. هیپنوتیزم به سه صورت تلقینی، پسرفتی و تحلیلی انجام می شود. گاهی اوقات فرد برای تغییر دادن طرز فکر و احساسش نیاز به تلقین دارد و با استفاده از این روش می توان مشکلش را حل کند.
  2. در هیپنوتیزم پسرفتی فرد لازم است که خاطرات گذشته خود را به یاد آورد تا در آن خاطرات به مشکل کنونی اش پی برد.
  3. در هیپنوتیزم تحلیلی از طریق تحلیل ذهن ناخودآگاه فرد، می توان مشکل را حل کرد.

مراحل انجام دادن هیپنوتیزم

  • اول در مورد کاری که می خواهید انجام دهید تصمیم گیری کنید.
  • سپس بنشینید چشمان خود را ببندید و بدنتان را آرام کنید.
  • هنگام تنفس دم را نگه داشته و از1 تا 5 بشمارید.
  • بازدم را انجام دهید و از 1 تا 5 بشمارید.
  • ده مرتبه این کار را انجام دهید تا ذهنتان آرام گیرد.
  • هم اکنون شما در مرحله آلفا هستید 5 دقیقه صبر کنید.
  • در ذهن خود چهره گیرنده را تجسم کنید.
  • تلقینات را القا کرده و با تصویر ذهنی صحبت کنید.
  • سپس می توانید چشمان خود را باز کنید و اثر را مشاهده کنید.

فواید هیپنوتیزم برای بدن

برای درمان ناخن جویدن، ترک سیگار، بازی و کندن مو، عادت های بد غذایی که ممکن است نشانه اختلالات عصبی باشد، ناراحتی های فکری و از بین بردن غم اندوه موثر است.

همچنین برای درمان بیماری هایی همچون افسردگی، سردرد، ناامیدی، اضطراب، آشفتگی و عادات نامناسب، مناسب می باشد.

وقتی فردی هیپنوتیزم می شود، به دلیل دسترسی به ضمیر ناخودآگاه تلقین پذیر می شود و تلقین هایی که درمانگر انجام می دهد، اثر زیادی روی ضمیر ناخودآگاه او می گذارد.

زمانی که فرد هیپنوتیزم می شود، قدرت تجسم فوق العاده ای پیدا می کند و میتواند هرچیزی را تجسم کند. یعنی این تجسم به حدی است که فرد فکر می کند همه چیز مانند واقعیت است.

همین قدرت تجسم برای درمان بسیاری از مشکلات و اختلالات کاربرد زیادی دارد.

روانشناس هیپنوتیزم

فواید هیپنوتبزم برای بدن

نشانه های هیپنوتیزم

در واقع هیپنوتیزم 4 نشانه و مزیت دارد:

  • افزایش آرامش

هیپنوتیزم معادل چند ساعت خواب عمیق می باشد، کسانی که هیپنوتیزم می شوند به آرامش عمیقی در هیپنوتیزم می رسند.

  • افزایش تلقین پذیری

قدرت تلقین پذیری در هیپنوتیزم افزایش می یابد و راحت تر می شود، روی ضمیر ناخودآگاه فرد اثر گذاشت.

  • افزایش قدرت تجسم

در حالت هیپنوتیزم قدرت تجسم خیلی بالا رفته و همه چیز مانند واقعیت می شود.

  • توجه محدود

در حالت هیپنوتیزم هیچ چیزی نمی تواند به راحتی حواس را پرت کند و توجه او بیشتر به فرآیندهایی است که در طی هیپنوتیزم  رخ می دهد.

نکته ای که در مورد خواب هیپنوتیزم وجود دارد، این است که اگر هیپنوتیزم فرد از طریق ضمیر ناخودآگاه صورت گیرد، زودتر به خواب می رود ولی اگر از طریق ضمیر خودآگاه صورت گیرد، اضطراب در او بیشتر شده بنابراین خواب رفتن سخت تر می شود.

البته اگر خواباندن بیمار چند بار به مدت طولانی انجام شود، دفعات بعدی راحت تر و زودتر به خواب می رود.

سخن آخر

امیدواریم از مطالب گفته شده در این مقاله درباره هیپنوتیزم خواب نهایت استفاده را کرده باشید و اطلاعات لازم به دست آورده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× مشاوره آنلاین