هیپنوتیزم کردن

روانشناسی هیپنوتیزم

روانشناسی هیپنوتیزم

هیپنوتیزم دقیقا چیست؟ معانی مختلفی برای روانشناسی هیپنوتیزم تعریف شده، ما اینطور تعریف می کنیم که هیپنوتیزم یک اثر تعاملی است که در آن شخص هیپنوتیزم شده به القاهای هیپنوتیزور پاسخ می دهد.

هیپنوتیزم به سبب روش انجامش که کارهایی غیرمعمول و عجیب را از مردم می خواهند انجام بدهند به درجه بالایی از شهرت رسیده، هرچند فوایدش در درمان و برخی مسائل پزشکی، بیشتر در کاهش درد و اضطراب، ثابت شده است.

حتی گفته شده که هیپنوتیزم توانایی کاهش علائم dementia (بیماری ای که در آن فرد عملکرد شناختی اش را از دست می دهد، یعنی توانایی فکر کردن، به یاد آوردن و پاسخ دادن) را نیز دارد.

درمان با هیپنوتیزم

روانشناسی هیپنوتیزم

پروسه انجام هیپنوتیزم

وقتی کلمه هیپنوتیزور را می شنوید، اولین چیزی که به یادتان می آید چیست؟ احتمالا شما هم مانند عموم مردم، یک صحنه ترسناک که شخصی با یک ساعت که رو به روی چشمانتان تکانش می دهد را در ذهنتان به تصویر می کشید.

درواقعیت، هیپنوتیزم شباهت هایی با این تصاویر ذهنی دارد. تعریفی که برای هیپنوتیزور می توانیم بیاوریم این است که “هیپنوتیزور در اصل فرد را هیپنوتیزم نمی کند. بلکه همانند یک مربی کمک می کند که فرد هیپنوتیزم شود.”

درحالی که معمولا هیپنوتیزم را حالتی مانند خواب توصیف می کنند، بهتر است اینطور بگوییم که هیپنوتیزم، توجه متمرکز شده، القاپذیری افزایش یافته و تخیلات واضح و روشن است. وقتی فردی هیپنوتیزم می شود به نظر می رسد که انگار خواب است ولی در حقیقت در یک سطح هوشیاری بسیار بالا قرار دارد.

روانشناسی هیپنوتیزم را معمولا شخصی آموزش دیده و با استفاده از تجسم و تکرار کلامی انجام می دهد. به این ترتیب که هیپنوتیزور به سبب القا کردن، توجه فرد را به یک نقطه خاص، معطوف کرده و توجهش را از محیط اطراف قطع می کند.

اثرات هیپنوتیزم

تجربه ی هیپنوتیزم در فردی با فرد دیگر کاملا متفاوت است. بعضی می گویند در حالت هیپنوتیزم آرامش و ریلکسیشن زیادی را تجربه کردند و برخی می گویند که در این حالت، اعمالی که انجام دادند انگار خارج ار اراده و خواستشان بوده است. بعضی دیگر هستند که در حین هیپنوتیزم کاملا آگاه و هوشیار هستند و می توانند به مکالماتشان با هیپنوتیزور ادامه دهند.

به عنوان مثال، در طی هیپنوتیزم به فرد القا می شود که درد را احساس نکند، طوری که پس از آن اگر دست فرد هیپنوتیزم شده را در آب یخ قرار دهیم به این دلیل که تحت تاثیر القای عدم احساس درد است تا چند دقیقه عکس العملی نشان نمی دهد در حالی که یک فرد عادی در حدود چند ثانیه بعد دستش را از آب یخ در می آورد.

کاربرد هیپنوتیزم

موارد زیر فقط برخی از کاربرد های مشخص شده هیپنوتیزم هستند:

  • درمان درد شدید و مزمن برخی بیماری ها مانند آرترید روماتوئید
  • درمان و کاهش درد هنگام زایمان
  • کمک کننده علائم خاص ADHD (بیش فعالی)
  • کاهش حالت تهوع و استفراغ در بیمارهای سرطانی تحت شیمی درمانی
  • کنترل درد حین جراحی های دندانپزشکی

پس چرا مردم باید بخواهند هیپنوتیزم شوند؟ به دلیل برخی شرایط خاص، مانند کمک به تحمل یا کاهش درد یا اضظراب حین برخی عمل های جراحی، زایمان یا … هیپنوتیزم حتی در تغییر برخی عادات و رفتارها مانند ترک سیگار، کاهش وزن و جلوگیری از شب ادراری نیز کاربرد دارد.

مزایای هیپنوتیزم

کاربرد هیپنوتیزم

افراد مستعد هیپنوتیزم

با اینکه تعداد زیادی از افراد این تصور را دارند که نمی توانند هیپنوتیزم شوند، تحقیقات نشان داده که بخش عظیمی از مردم بیشتر از چیزی که فکر می کنند قابلیت هیپنوتیزم شدن دارند

  • پنجاه درصد افراد به هیپنوتیزم جواب می دهند
  • کودکان مستعدتر به هیپنوتیزم شدن هستند
  • کسانی که قوه ی تخیل قوی تری دارند

تئوری هیپنوتیزم

مردم در حالت هیپنوتیزم، یک شکاف هوشیاری را تجربه می کنند به گونه ای که در آن دو جریان متفاوت فعالیت ذهنی وجود دارد.

یک جریان متمرکز شده بر القاهای هیپنوتیزور و دیگری قطع کننده پاسخ دهی فرد به محیط اطرافش.

باور های غلط درباره هیپنوتیزم

  • وقتی از حالت هیپنوتیزمی در می آیید، هیچ چیزی از وقایع اتفاق افتاده در حین هیپنوتیزم شدنتان یادتان نمی آید.

مردم معمولا تمام آنچه که در پروسه هیپنوتیزمشان گذشته را به یاد می آورند. هیپنوتیزم تاثیرات فراوانی بر حافظه دارد، به گونه ای که حتی خاطراتی که در حالت معمول ممکن است فراموش کرده باشید هم می تواند یادتان بیاورد. فراموش کردن وقایع حین هیپنوتیزم اتفاق بسیار نادری است که معمولا اثرش محدود و موقتی است.

  • هیپنوتیزم می تواند تمام جزئیات یک جنایت را که شاهدش بوده اید را به یادتان بیاورد.

تحقیقات نشان داده که هیپنوتیزم نمی تواند باعث تقویت قابل توجه حافظه یا دقت شود، حتی گاهی نتیجه هیپنوتیزم می تواند اطلاعاتی نادرست و تحریف شده باشد.

  • شما می توانید برخلاف خواسته تان هیپنوتیزم شوید.

برخلاف این عقیده، انجام هیپنوتیزم به رضایت و خواست طرف مقابل برای هیپنوتیزم شدن احتیاج دارد.

  • هیپنوتیزور کنترل کامل بر رفتار های شما دارد.

در حالی که برخی تصور می کنند اعمالی که حین هیپنوتیزم شدن انجام می دهند تحت اراده ی خودشان نیست، هیپنوتیزور نمی تواند هیچ عملی را بدون خواست هیپنوتیزم شونده انجام دهد.

  • هیپنوتیزم می تواند شما را خیلی قوی، سریع یا به ورزشکاری بااستعداد تبذیل کند.

هیپنوتیزم می تواند برخی عملکرد ها را افزایش دهد اما نمی تواند کسی را قدرتمند تر یا ورزشکارتر از ظرفیت فیزیکی موجودشان کند.

اگر خواستید روانشناسی هیپنوتیزم را به عنوان یک راه درمانی انتخاب کنید، به بهترین روانشناس تهران، که حرفه ای و آموزش دیده در امور مربوط به هیپنوتیزم باشد، برای تجربه هرچه بهتر هیپنوتیزمتان، مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× مشاوره آنلاین