درمان فوبیا

درمان فوبیا با هیپنوتیزم

درمان فوبیا چیست؟

فوبیا یا هراس زدگی نوعی ترس غیر واقعی است. ترسی است که شدید و طولانی مدت است. ترسی غیر واقعی از فردی یا حیوانی یا یک موقعیت است. فردی که دچار بیماری فوبی است سعی می کند که از شرایط ایجاد ترس و چیزهایی که در او حس ترس به وجود می آورند، دوری کند. درمان فوبیا راه های زیادی دارد که در این مقاله به انواع آن ها و بهترین راه درمان فوبیا اشاره می کنیم.

بسیاری افراد برای درمان فوبیای در خود هیچگونه اقدامی نمی کنند. حتی ممکن است که با خود فکر کنند که اصلا وجود این ترس غیر واقعی نیازی به درمان ندارد. اما وجود فوبیا در افراد باعث می شود که از انجام خیلی کارها عقب مانده و وقت و انرژی زیادی هم بابت وجود این بیماری از دست بدهید. اگر برای درمان فوبیا اقدام های لازم را انجام ندهید، پیامدهای بسیاری شامل حالتان خواهد شد.

پیامدهای بیماری فوبیا چیست؟

پیامدهای بیماری فوبیا

پیامدهای بیماری فوبیا چیست؟

انواع فوبیاها در دسته اختلالات اضطرابی قرار می گیرد. با وجود فوبیا از قرار گرفتن در هر موقعیتی که در شما ایجاد ترس کند، دوری می کنید. این در فعالیت ها و عملکردای شما تاثیر بسیار بدی می گذارد. برای باقی ماندن در این وضعیت مجبور به تحمل رنج و ناراحتی بسیاری هم می شوید. مجبور می شوید از موقعیت های اجتماعی خود دوری کرده و گوشه گیری، انزوا و افسردگی را تحمل کنید.

فوبیا را می توان با انواع روش ها درمان کرد. بسیاری از روانشناسان و روان درمانگران اعتقاد دارند که برای از بین بردن ترس در افراد باید آن ها را با موقعیت ترس مواجه کرد.

اگر با ترس ها مواجهه صورت نگیرد، باعث ایجاد و بروز حملات پانیک اتک می شود. از انواع تکنیک های درمان فوبیا موارد زیر را نام می بریم.

درمان فوبیا با روش های شناختی-رفتاری

در درمان فوبیا از روش شناختی-رفتاری سعی می شود تا از تاثیر چگونگی تفکر خود در بروز نشانه‌های اضطراب آگاه شده و به نگاه و درک بهتری از مسائلی که باعث وجود هراس و محرک بیماری فوبیا است، دست یابید. در این صورت افکار نادرست و اشتباه را در درون خود اصلاح می نمایید.

در روش شناخت درمانی بر روی باورها و اعتقادات کار شده و درمان صورت می گیرد. همین باورها هستند که عامل وجود ترس و فوبیا و ادامه داشتن این اختلال در افراد می شود.

درمان فوبیا

درمان فوبیا با روش های شناختی-رفتاری

دارو برای درمان فوبیا

اگر ترس ها خیلی شدید باشند از دارودرمانی هم برای درمان بیماری فوبیا استفاده می شود. در این درمان هم از یک روانشناس و هم یک روانپزشک استفاده می شود. مصرف دارد با رفتاردرمانی می تواند در درمان ترس و فوبیا موثر واقع شود. اما مشکل اینجاست که معمولا درمان های دارویی خیلی ماندگار نیست و در زمان قطع دارو ممکن است دوباره نشانه ای بیماری ظاهر شود.

رفتاردرمانی در درمان فوبیا

برای بررسی و شناسایی رفتارهای نادرست در افراد و ایجاد رفتارهای درست از روش رفتار درمانی استفاده می شود. در این روش درمانی باید عامل محرک فوبیا شناسایی شده و مقدار ترس شما در ارتباط با موضوع تخمین زده شود. در ادامه با تکنیک های خاص، پاسخ های ترس از بین برده می شود.

رویارویی و قرار گرفتن در شرایط ترس از بهترین راه ها برای درمان فوبیا است. این کار باید توسط متخصص و روان درمانگر بر روی بیمار انجام شود. بر اساس نوع و میزان ترس، طول درمان مشخص می شود.

درمان فوبیا با هیپنوتیزم

در درمان فوبیا با هیپنوتیزم باید از سوابق پزشکی فرد مبتلا شناختی صورت گیرد. وقتی اختلال فوبیا مشکل پزشکی نداشته باشد با روان درمانگر و هیپنوتراپیست انجام می شود. در ابتدا میزان هیپنوتیزم پذیری در افراد توسط بهترین دکتر هیپنوتیزم انجام شود. هدف از این نوع درمان این است که وارد حالت خلسه شده و از طریق ورود به ناخوداگاه درمان صورت گیرد تا نحوه نگرش در فرد تغییر کند.

برای اینکه درمان فوبیا با هیپنوتیزم پایدار و دائمی باشد باید، درمان توسط روان درمانگر طی مراحل درمانی منظم صورت بگیرد. می توان گفت که بهترین و ماندگارترین و موثرترین درمان فوبیا، درمان هیپنوتیزمی فوبیا است که توسط متخصص روانشناس و دکتر هیپنوتیزم انجام می شود.

روان تحلیلی فوبیا

در درمان روان تحلیلی فوبیا به منشاء ترس در دوران کودکی پرداخته می شود. به ترس هایی که ریشه در ناخواداگاه دارند، آگاه می شوید و و با ترس های دوران کودکی خود مواحه می شوید، با راهنمایی درمانگر و متخصص هیپنوتیزم، این ترس ها تجزیه و تحلیل می شوند. آگاهی و شناختتان به منشاء ترس بیشتر می شود و با شناخت منشاء هراس، در مراحل بعد، مقاومت در برابر ترس ایجاد می شود. این نوع درمان نیاز به زمان و جلسات متعدد درمانی دارد.

علائم و نشانه های فوبیا

در زمان بروز ترس و فوبیا، بیمار نشانه هایی چون موارد زیر را از خود نشان می دهد.

  • اضطراب بسیار زیاد و بیش از اندازه
  • سرگیجه
  • تعریق زیاد
  • تپش قلب
  • احساس تهوع و استفراغ
  • درد در قسمت پشت و شانه
  • ناراحتی در دستگاه گوارش مثل معده و غیره

علت فوبیا چیست؟

از دلایل مهم در ایجاد بیماری فوبیا می توان به عوامل ژنتیک و فاکتورهای محیطی اشاره داشت. کودکانی که در نزدیکان خود افراد مبتلا به بیماری فوبیا دارند، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار می گیرند.

اتفاقات و حوادث ناگوار هم در به وجود آمدن اختلال فوبیا موثر هستند. مواجهه با مکان های بسته و محدود، ارتفاع زیاد و نیش حشرات، همه می توانند از دلایل به وجود آمدن اختلال فوبیا باشد. برای درمان و تشخیص این بیماری بهتر است با روان درمانگری آگاه و باتجربه مشاوره داشت.

انواع بیماری فوبیا

فوبیا دارای 3 نوع اصلی است که در ادامه به آن ها می پردازیم.

فوبیای خاص یا فوبیای ساده

رایج ترین شکل فوبیا همین فوبیای ساده است. افراد ممکن است از حیوانات خاص، افراد خاص و یا محیط های خاص ترس داشته باشند. حیوانات خاص مانند، سوسک، عنکبوت، مورچه، سگ و یا گربه هستند. افراد خاص هم می توان به دکتر، دندانپزشک یا دلقک باشد. از محیط هایی که ممکن است در بعضی افراد ایجاد فوبیا کند هم می توان به مکان های تاریک، رعد و برق و یا سوار شدن به قطار اشاره داشت. این بیماری بیشتر حالت ژنتیکی دارد و بعضی خانواده ها دیده می شود.

فوبیای اجتماعی

درمان فوبیای اجتماعی

فوبیای اجتماعی

افراد در بعضی موقعیت هایی که امکان دارد در آنجا تحقیر شوند و یا شرمسار شوند و مورد قضاوت قرار گیرند، ترس دارند. بیشتر هم زمانی مضطرب می شوند که افراد داخل ا« محیط را نمی شناسند. مثلا می توان به صحنه سخنرانی و یا ارائه پایان نامه و یا جلسه کاری باشد. بیشتر افرادی که در کودکی خجالتی و منزوی بوده اند دارای اینچنین حالت هایی هستند. فوبیای اجتماعی در خانواده ها وجود دارد.

ترس از مکان های باز

بسیاری افراد دچار بیماری فوبیا از محیط های باز و عمومی هراس دارند. این افراد از رفتن به رستوران، سینما و یا مهمانی دوری می کنند. این نوع از فوبیا بسیار خاص است و با نشانه هایی چون وحشت زدگی (ترس شدید بعلاوه علائم جسمانی ناراحت کننده هچون لرزه، تپش قلب و عرق کردن) همراه می باشد.

تشخیص بیماری فوبیا

برای تشخیص بیماری فوبیا باید نزد روانپزشک و یا زوانشناس رفت. آن ها در مورد سابقه پزشکی و خانوادگی سوالاتی مطرح می کنند. زیرا اینکه سابقه خانوادگی در بیماری وجود داشته است یا نه در تشخیص و درمان بیماری بسیار کمک می کند.

ممکن است داشتن افسردگی و یا میزان و وجود افسردگی در شما مورد بررسی قرار گیرد. بیشتر افرادی که دچار بیماری فوبیا هستند ار افسردگی هم در رنج هستند.

در کودکان، فوبیاهای خاص می توانند مشکلات کوتاه مدتی را به وجود اورند  که در مدت چند ماه رفع می شوند. در بزرگسالان، حدود ۸۰% از فوبیاهای جدید تبدیل به شرایط مزمن (بلند مدت) می شوند که حتما باید درمان صورت گیرد و در غیر این صورت پیامدهای بدتری را داشت.  هیچ راهی برای جلوگیری از بیماری و اختلال فوبیا وجود ندارد اما می توان تاثیرات منفی و بدتر را در این بیماری از بین برد.

میزان شیوع بیماری فوبیا

در کشورهای صنعتی، شابع ترین نوع اختلال، بیماری فوبیا است. فوبیا همه افراد را در هر سن و جنسیت و موقعیت اجتماعی می تواند درگیر کند. طبق بررسی هایی برآورد شده است که در حدود 19 میلیون آمریکایی دچار بیماری فوبیا هستند. در حدود 15 میلیون دچار فوبیا و 2 میلیون نفر هم دچار بیماری آگورافوبیا هستند.

فوبیا از نوع ساده بیشتر در اوایل زندگی شروع می شود، ممکن است که از دوران کودکی شروع شده و در دوران نوجوانی از بین برود. فوبیای پیچیده هم در سن بالاتر ایجاد می شود. فوبیا هم در زنان و هم مردان به وجود می آید ولی میزان آن در زنان بیشتر است.

آگورافوبیا چیست؟

آگورا (واژه یونانی) به معنی محل تجمع و فوبیا (واژه انگلیسی) به معنی ترس است که نام دیگر آگورافوبیا، بازهراسی یا موقعیت هراسی است. اختلالی اضطرابی است که فرد از یک موقعیت خاص می ترسد. از موقعیتی که ایجاد ترس می کند، دوری می کند. بیماری و اختلال آگورافوبیا، محدودیتهای بیشتری نسبت به بیماری فوبیا در فرد ایجاد می کند. مثلا حتی تز رانندگی دوری کرده و وارد فضاهای بزرگ و پر جمعیت نمی شود. فرد مبتبل به آگورافوبیا احساس بی پناهی و گیرافتادگی می کند.

علت بیماری آگورافوبیا چیست؟

آگورافوبیا علت واحدی ندارد. می توان از دلایل این بیماری به موارد زیر اشاره داشت.

  • موارد مادرزادی و ژنتیک
  • وجود دیگر بیماری ها
  • تجارب یادگیری شده مانند دیدن موقعیت‌های بی پناهی در افراد مختلف
  • استرس هاس محیطی
  • مسائلی که در رشد و پرورش ما نقش داشته اند.

عوامل پرخطر اختلال آگورافوبیا

معمولا آگورافوبیا از سن کودکی شروع می شود اما بیشتر مواقع در سنین بین اواخر نوجوانی تا اوایل جوانی ایجاد می شود. البته که ممکن است افراد میانسال هم آن را تجربه کنند. عواملی که می تواند احتمال ابتلا به آگورافوبیا را بیشتر کند، موارد زیر است.

  • مبتلا بودن به بیماری هراس یا پنیک اتک و انواع فوبیاها
  • پاسخ دادن به حمله‌های هراس (پنیک اتک) با ترس بسیار  و دوری از شرایط و موقعیت
  • تجربه قبلی وقایع پراسترس در زندگی، همچون قربانی سوءاستفاده بودن، مرگ پدر و مادر و نزدیکان یا تحت حمله قرار گرفتن
  • درگیری یکی از اقوام نزدیک با آگورافوبیا یا همان مسئله وراثت

پیشگیری از بیماری آگورافوبیا

بیماری آگورافوبیا

پیشگیری از بیماری آگورافوبیا

اگر از شرایط و موقعیت هایی که در ما ایجاد ترس و اضطراب کنیم، وجود بیماری و درصد آن در ما بیشتر می شود. باید در موقعیت های ترس که در گذشته با آن ها مشکلی نداشتیم، قرار بگیریم. می توان با کمک اطرافیان و یا درمانگر و یا پزشک روانشناس این کار را انجام دهیم.

تشخیص بیماری آگورافوبیا

برای تشخیص اختلال آگورافوبیا موارد زیر انجام می گردد.

  • بررسی علائم و نشانه های اختلال آگورافوبیا
  • مشاوره و کمک گرفتن با یک روانپزشک یا روانشناس درباره بیماری آگورافوبیا
  • معاینه توسط پزشک روانشناس برای رد دیگر بیماری‌هایی که می‌توانند با نشانه هایی مشابه آگورافوبیا همراه باشند.

درمان بیماری آگورافوبیا چیست؟

درمان آگورافوبیا باید درمانی ترکیبی از دارو درمانی و روان درمانی باشد. زمان باید داد تا این بیماری به طور کامل از بین برود. با کمک روانشناس و روانپزشک می توان طول دوره درمان را سریع گذراند و این اختلال را ازبین برد. فقط باید صبور باشید و شکیبایی داشته باشید.

تفاوت ترس و فوبیا در چیست؟

ترس یک واکنشی کاملا طبیعی است که فرد و افراد برای نجات خود دارند و ماهیتی کاملا حیاتی است. ترس از ماشینی که به سرعت به سمتمان می آبد طبیعی است و اگر این نوع ترس وجود نداشته باشد، ممکن است اتفاقی پیش آبد و جان ما در خطر افتد. پس ترس واکنشی است که در برابر خطرات اقعی ایجاد می شود.

اما فوبیا یک ترس غیر واقعی است که فرد نسبت به خطراتی غیر واقعی و غیر منطقی دارد. مثل ترس از محیط های باز یا بسته و یا ترس از حیوانات و یا ترس از افراد خاص که وجود دارد. این ترس باعث می شود که عملکردهای فرد در زندگی اجتماعی و فردی محدود شود و پیامدهای مخربی را برایش دارد. پس ترس واکنشی طبیعی و منطقی است و فوبیا یک واکنش بیمارگونه و یک اختلال روانی است که باید درمان شود.

سخن آخر

برای درمان فوبیا و آگورافوبیا باید تحت تشخیص و مشاوره روان درمانگری متخصص و با تجربه قرار گیرید. کلینیک روانشناسی حس نو با بهترین روان درمانگر و دکتر هیپنوتیزم و به کار گیری روش درمانی موثر به رفع اختلالات روانی می پردازد. برای تعیین وقت مشاوره از راه های ارتباطی که در وبسایت ما قرار گرفته است، اقدام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× مشاوره آنلاین